شنبه 1 اردیبهشت 1403

23 بهمن 1395

تجهیز پایانه مرز خسروی برای تردد زائران در دستور کار است

معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزیر راه و شهرسازی گفت: تجهیز پایانه بین المللی خسروی برای تسهیل در تردد زائران عتبات عالیات در اربعین سال آینده در دستور کار است.


امیر امینی در جریان سفر به قصرشیرین و بازدید از مرز رسمی خسروی افزود: با توجه به وجود بزرگترین پایانه بین المللی مرزی خاورمیانه در خسروی، نیاز است برنامه ریزی شود تا بخشی از زائران اربعین از این مسیر برای سال آینده به عراق عزیمت کنند.
وی اظهارکرد: پیش بینی می شود 500 هزار زائر برابر با 25 درصد مجموع زائران اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی به عراق تردد کنند و برهمین اساس نیز چند لاین کردن مسیر و همچنین افزایش امکانات و تجهیزات در مرز نیز به سرعت در دست اقدام است.
وی با اشاره به وجود مکان های اقامتی و زیرساخت های مناسب در قصرشیرین، بیان کرد: طرح آزاد راه کردن مسیر و ایجاد امکاناتی برای پذیرایی از زایران و همچنین انجام هماهنگی با طرف عراقی برای پذیرش این میزان زائر نیز در دستور کار است.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بحث راه آهن و همچنین ایجاد ریل در مسیر خسروی به کرمانشاه نیز در دستور کار است تا بتوانیم با استفاده از ناوگان ریلی و راه آهن بخشی از زائران را جا به جا کنیم.
امینی اضافه کرد: هم اکنون 15 پایانه مرزی در غرب کشور وجود دارد و تلاش برای فعال کردن پایانه ها در دستور کار است.
وی با اشاره به حجم صادرات یک میلیارد دلاری کالا از مرز رسمی پرویزخان، گفت: تلاش بر این است که سطح روابط با عراق و ترکیه را با فعال کردن پایانه ها گسترش دهیم.
عبدالهاشم حسن نیا معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور نیز هدف از این سفر را انجام مقدمه های سفر زائران اربعین از مرز رسمی خسروی ذکر کرد.
وی گفت: به دلیل وجود زیرساخت های مناسب و اماکن اقامتی مطلوب در قصرشیرین و همچنین مرز خسروی، پیش بینی شده تا 500 هزار زائر از این مرز به عراق تردد کنند.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور ایجاد توقفگاه خودرو و استقرار 300 دستگاه اتوبوس برای جا به جایی مسافران و ایجاد توقفگاه هایی برای زائران نیز در دستور کار قرار دارد.
با پیگیری مسوولان استان کرمانشاه، با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده ولی به دلیل مسایل امنیتی داخل عراق، این مرز به روی زوار ایرانی بسته است. 
مرز رسمی خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز که به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زایر ایرانی منجر شد، مسدود شده است. 
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده تا زایران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت کنند. 
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد. 
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.