آنگاه كه آن حضرت دیده به جهان گشود، نیاى گرانقدرش پیامبر بزرگوار اسلام، نام او را «زینب» نهاد. واژهى مقدس و جانبخشى كه از «زین» و «اب» شكل گرفته است و به مفهوم زینت و آراستگى پدر مىباشد.
این بانوى بزرگ، هم داراى زندگى درخشان و تاریخ سرشار از فضایل انسانى و ارزشهاى اخلاقى است و همه ى مراحل زندگى الهام بخش و درس آموزش با حوادث اندوهبار و درد و رنج آمیخته بود.
در بخش مهمى از عمرش به طول ربع قرن با فاجعه جانسوز رحلت نیاى گرانقدرش پیامبر و مام شایستهاش «فاطمه» و رخدادهاى سخت دیگرى، روبرو گردید. آنگاه با روزگار سختى روبرو شد كه پدرش امیر مؤمنان خانه نشین گردید و آزادى و امنیت و همه امكانات از او سلب شد.
سپس هجرت پدرش از مدینه به كوفه كه مركز حكومت پدرش گردید، پیش آمد و از پى آن اراده حكیمانه الهى او را با شهادت پدر- یعنى حادثه دردناك و فاجعه تكاندهندهاى كه آسمانها را به لرزه درآورد- داغدار ساخت. به دنبال آن شاهد و ناظر جنگ ظالمانهاى بود كه معاویه بر ضد برادرش، حضرت مجتبى علیهالسلام و شیعیان او شعلهور ساخت و پس از آن هم با نقشه ابلیسى خویش آن حضرت را با سم خیانت به شهادت رسانید و سیطره استبدادى خویش را به ضرب زور و فریب و خیانت و تطمیع به جهان اسلام تحمیل كرد.
پس از سالیانى چند ناگهان آن بانوى قهرمان با رخداد دیگرى كه براستى بزرگترین فاجعه تاریخ بود، روبرو گردید. فاجعه تكاندهنده و خونبارى كه داراى ابعاد گوناگون و مسیرى طولانى بود. اما شگفت اینجاست كه این بانوى قهرمان در برابر این حوادث سخت و شكننده، قهرمانانه و نستوه، پایدارى ورزید و بى آنكه احساس شكست یا پریشانى نماید و یا اعصاب پولادین خویش را از دست بدهد و یا بر هوشمندى و آگاهى و درایت اش خدشهاى وارد آید، رسالت سترگ و پرشكوه خویش را از آغاز تا انجام به شایستگى انجام داد و پا به پاى انجام وظیفه و رساندن پیام، به مدینه بازگشت.
پس از این پایدارى شگرف در راه حق و عدالت، استبداد حاكم او را تبعید ساخت و آن بانوى بزرگ را تبعید كرد. اما نام وی و راه وی همواره الهام بخش خداجویان و خادمان دین مبین و شریف اسلام است.
در تقویم رسمی كشور، این روز به پاس پایداری های آن بانوی مكرم به عنوان روز پرستار نام گذاری شده است. این روز را به همه پرستاران عزیز كه نمونه صبر و پایداری در برابر مشقات و سختی های زندگی هستند تا آسایش را به دیگران هدیه دهند، تبریك عرض می نماییم.
مطالب مشابه