در ادامه این مطلب می خوانیم: 5 سال پیش، فضای مجازی با عمق نفوذ امروزین وجود نداشت، شبكه های اجتماعی به عمق خلوت های جوانان راه نبرده بودند و شبكه فساد پراكنی و شبهه انگیزی به وسعت و وضوح امروز در سطح جامعه فعال نبود.
لطف خداوند متعال ایجاب می كند كه در هنگام شدت یافتن فتنه ها، جلوه های جدیدی از نصرت و ظفر خود را برای اصحاب حق نمایان كند و زمینه های تازه ای برای ظهور حقایق الهی در زمین فراهم نماید و بی شك «زیارت اربعین»، یكی از ویژه ترین این جلوه هاست.
چه بسیار انسان های به ظاهر گناهكار و آلوده ای كه با یك زیارت اباعبدا... (علیه السلام)، متحول و متعبد به آداب شریعت می شوند كه نمونه های متعدد آن را همه ما دیده یا شنیده ایم و بی شك بهترین فرصت برای ایجاد این تحول معنوی، زیارت اربعین است. هر انسان غافل و دنیا زده ای در برابر این سیل عظیم انسانی و این اقیانوس بی پایان اظهار ارادت به ساحت ابا عبدا...(علیه السلام)، بی شك وادار به تفكر می شود و به جست و جوی سرّ این حركت عظیم می پردازد و راهی برای سوار شدن به سفینة الحسین در برابرش گشوده می شود.
اما وظیفه ما در این میان چیست؟ ما كه عمری از سفره امام حسین(علیه السلام) رزق و روزی مادی و معنوی گرفته ایم و زیبایی این پیاده روی ملكوتی را با اعماق جان حس كرده ایم.
كمترین انجام وظیفه و ادای دین ما، متصل كردن حداقل یك نفر به این دستگاه عظیم است. در بین اطرافیان همه ما، هستند كسانی كه به ظاهر چندان مذهبی و متخلق به آداب دینی نیستند و ارتباطات و آشنایی های كافی هم برای انجام این سفر ندارند. (از مراحل تهیه ویزا و بلیت، تا فرایند عبور از مرز، اسكان در عراق، اتفاقات چند روزه پیاده روی و...) اما اوصاف زیارت اربعین را شنیده اند و حداقل كنجكاوی شان تحریك شده است.
بسیاری از این نزدیكان، بعد از یك تعارف ما، اگر بدانند در سفر می توانند با ما همراه باشند، تصمیم می گیرند و راهی می شوند. این همراهی ممكن است برای ما اندكی زحمت و وقت گذاشتن داشته باشد، اما در بسیاری موارد، زندگی افرادی را متحول می كند و مسیر ارتباط با اباعبدا...(ع) و بندگی خداوند متعال را برایشان می گشاید و این یعنی «ظرفیت تربیتی ویژه اربعین». با این نگاه، چه خوب است كه شعار و محور زیارت امسال همه ما، این جمله باشد: «هر زائر اربعین یك نفر را با خود همراه می كند».
از همین الان باید شروع كنیم. دوست و همكلاسی و فامیل و همسایه و... هر كسی كه با او صمیمیت و رفاقتی داریم، مخصوصاً اگر قدری آلوده گناهان و انحرافات است، می تواند همراه ما در سفر اربعین باشد. به یاد داشته باشیم این فرموده گرانسنگ پیامبر مكرم اسلام(صلی ا... علیه و آله و سلم) را كه: «اگر یك انسان به دست تو هدایت شود، برای تو از تمام آنچه آفتاب بر او می تابد بهتر است».
*منبع: روزنامه خراسان ،16 آبان 1395
مطالب مشابه