حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری در ادامه سفر تبلیغی خود به تركیه، در گردهمایی بزرگ عاشورای حسینی شهر استانبول سخنرانی كرد.
وی در این سخنرانی با بیان اینكه حامل سلام ملت و رهبری آن، حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای برای همه شما، مسئولین و علما هستم، گفت: محبت و عشق و شور حسینی، باعث این گردهمایی است. و آنچه چشمان من و شما را اشكبار كرده است، مصیبت كربلای حسینی است و محبت به اهل بیت پیامبر (ص) خداست، محبتی كه افتخار همه ملتهای مسلمان و به ویژه ملت بزرگ و حیدری تركیه؛ اعم از شیعیان ، علویون و اهل سنت است.
وی افزود: در این سرزمین حاج بكتاش ولی، منادی ولایت اهل بیت (ع) بوده است و امام حنیفه كه خود به دلیل محبت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به شهادت رسید.
حجتالاسلام قمی همچنین با اظهار اینكه امروز محبت اهل بیت (ع) رمز وحدت امت اسلامی است، گفت: عظمت و شأن امام حسین (ع) بسیار بالاست و این بزرگی این امام عزیز است كه علاوه بر مسلمانان، پیروان دیگر ادیان بر حسین ابن علی (ع) ادای احترام میكنند. مسیحیان، ایزدیان، بودائیان، هندویان و پیروان مكتب كنفوسیوس، همه در ماتم حسین بن علی (ع) سوگواری و به عشق و علاقه به امام حسین (ع) افتخار میكنند.
حجتالاسلام قمی در بخش دیگری از سخنرانی خود اظهار كرد: امام حسین (ع) در روز عاشورا از 8 جهت در محاصره دشمن بود. علاوه بر دشمن كه از چهار طرف امام عزیز را در محاصره داشتند، از زمین تفتیده و داغ، از آسمان سوزنده و از سمت دیگر گرسنگی و تشنگی، حسین (ع) را محاصره كرده بودند.
وی ادامه داد: كافی بود تا حسین بن علی (ع) با یزید بن معاویه بیعت كند و در امنیت كامل به سر برد. اما آن امام فرمودند كه مانند من با یزید بیعت نخواهد كرد و شعار پرافتخار امام حسین (ع) «هیهات من الذله» بود.
وی در ادامه خطاب به حاضرین در این گردهمایی اظهار كرد: جوانان عزیز! پیام امام حسین (ع) و پیام حضرت علیاكبر (ع) و ابوالفضلالعباس (ع) و زینب كبری (س) به همه شما آن است كه مانند حسین (ع) به دنبال اصلاح جامعه بشری خود باشید. شما باید سازنده تاریخ باشید نه ساخته دست تاریخ. شما باید علت تاریخ باشد نه معلول تاریخ. پیام امام حسین (ع) این است كه شأن جوان مسلمان بالاتر از آن است كه عدهای در كشورهای اروپایی و آمریكایی بنشینند و برای جوان مسلمان و كشور اسلامی بخواهند تصمیم بگیرند و پیام ما آن است كه یا ابا عبدالله (ع) «انی سلم لمن سالمكم و حرب لمن حاربكم» ما میگوییم حسین جان! هركس به كسی نازد ما هم به تو مینازنیم.
حضور در جمع علمای شیعه استانبول
حجتالاسلام قمی همچنین در جمع علمای استانبول هم سخنرانی خود را ارایه داد. وی در آغاز با تشبیه علما، فرهیختگان و مسئولان و مرزداران فرهنگی به رابطین و مرزداران عقیدتی اسلام و قرآن (با تأسی از تعبیر امام سجاد(ع))، گفت: شما پرچم توحید، پرچم ارزشهای اسلامی و پرچمهای عقلانیت و معنویت، محبت اهل بیت (ع) و وحدت امت اسلامی را در این گوشه از كره خاكی به اهتزاز درآورده و اینگونه با همدلی و همفكری، به تمام وظایف خودتان مشغول هستید.
وی در ادامه با اهدای سلام برخی از علما و مراجع عظام تقلید كشورمان به ویژه حضرت آیتالله العظمی خامنهای، در خصوص اهمیت و امتیازات علما، گفت: در آموزههای دینی ما برای عالمان ارزش فوقالعادهای قائل شدهاند. یكی از امتیازاتی كه انسانها به دیگران دارند، در كنار خودسازی، مسأله علم است.
حجتالاسلام ادامه داد: در روایات آمده كه نگاه كردن به صورت عالم، عبادت است. حتی نگاه كردن به درب خانه عالم عبادت است. مراد عالمی كه به مجاهد پرداخته و روحیه ایثار و تقوا و اهتمام به مشكلات اجتماعی را در میان مردم برمیانگیزاند. تا جاییكه داریم كه خواب عالم، افضل از عبادت غیرعالم است. این همه اهتمامی كه به عالم داده شده است به دلیل آن است كه خطوط اصلی جامعه را علما و دانشمندان شكل میدهند.
وی در ادامه سخنرانی خود درباره نقش دین و علمای دینی در كودتای اخیر تركیه و امنیت پایدار نیز گفت: در همین حوادث اخیر در كشور عزیز و برادر تركیه، آن نقشی كه علمای دین ایفا كردند با بهرهگیری از ظرفیت مساجد، اذان، مأذنهها و تشویق مردم به حضور در صحنه، چه تأثیر شگرفی در خنثی كردن توطئهای كه دیگران داشتند و دامن میزدند، داشتند. این به بركت وجود علما و توجه به نقش دین در مسایل اجتماعی شكل گرفت و همچنین این را نشان داد كه اگر كشورهای اسلامی برای امنیت خودشان و برای حل مشكلات خودشان به مردمشان تكیه كنند، چقدر میتوانند توفیق داشته باشند و توطئههایی را كه میخواهد از خارج از مرزها برایشان تحمیل شود، از این طریق خنثی كنند.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر كشورهای مثل تركیه، وقتی امنیتش را درونی و با تكیه بر نیروهای داخلی و مردم خودش تعریف میكند، یك امنیت پایدار خواهد بود؛ اما اگر مانند برخی از كشورهای منطقه بیایند و جمع بشوند كمپ دیوید 2015 و بخواهند با كمك آمریكا و با تكیه زدن بر امكاناتی كه از بیرون میخواهند به ایشان بدهند امنیتشان را تأمین كنند، این همان مصداق آیه قرآن است كه میگوید؛ چنین امنیتی به هیچ وجه پایدار نخواهد بود؛ «ان اوهن البیوت لبیت العنكبوت».
وی در پایان این بخش از سخنانش تأكید كرد: اگر آمریكا و امثال آمریكا میتوانستند به كسی امنیت بدهند كه امنیت خودشان را حفظ میكردند. این نگاه كه تكیه بر مردم، تكیه بر توانمندیهای داخلی به ما میفهماند كه پیام عاشورا را بگیریم؛ نه تسلیم در برابر قدرتهای ظالم بشویم و بر اساس مصداق شعار امام حسین (ع) عمل كنیم كه فرمود: «هیهات من الذله».
ضرورت هوشیاری و عدم خوشبینی به دشمن، ارتقای توان دفاعی و همكاریهای منطقهای و دو كشور تركیه و جمهوری اسلامی ایران، جایگاه علمای عامل، اهمیت ژئوپلتیكی جهان اسلام، جریان فكری تكفیری و امت اسلامی، حمایت غرب و عربستان از گسترش جریان تكفیری، نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی و ضرورت شناخت زمان، دیگر موضوعاتی بودند كه حجتالاسلام قمی در سخنرانی خود آنها را تبیین و تشریح كرد.
مطالب مشابه