تبدیل این مناسك به یك اجتماع منسجم جهانی كه بیش از 20 میلیون از شیعیان، محبان اهل بیت(ع) و آزادگان جهان از دیگر ادیان را دربر میگیرد، همچون نگینی در عرصه معنویتگرایی قرن بیستم میدرخشد، به نحوی كه بیشك از آن میتوان به بزرگترین اجتماع صلحآمیز و ضدسلطه جهان نام برد؛ اجتماعی كه حامل مهمترین پیامهای همزیستی متعالی است.
بیشك مدیریت چنین اجتماع بزرگی بدون حضور همهجانبه رسانه ملی ممكن نبوده و لذا سازمان صداوسیما با اهتمام به وظیفه محوری خود در عرصه فرهنگسازی و تبدیل مناسبتهای مذهبی به یك مناسك ملی از سال گذشته اقدام به تاسیس رسانه ویژهای برای این مناسك كرده و با راهاندازی رادیو اربعین تلاش داشته تصویر ممتاز و یكپارچهای از این اجتماع ایمانی به جامعه ارائه كند و با اطلاعرسانی مناسب، فضاسازی معنوی، ترویج آموزههای اصیل عاشورایی و هم پیوندی دلهای عاشق زائران حسینی به هموطنان داخل كشور، این فضای معنوی را به عرصه همبستگی ملی و اتحاد امت اسلامی تبدیل كند.
استقبال زائران و هموطنان داخل كشور از «رادیو اربعین» در سال گذشته و همراهی شورانگیز آنها با این رادیو موید قاطعی بر ضرورت تاسیس این رادیو و خلأ آن در این عرصه اجتماعی ـ مذهبی بود. به تحقیق در سپهر رسانهای متنوع امروز جهان و اشتغالات متعدد مخاطبان، این رسانه رادیوست كه با توجه به ماهیت خاص خود در سرعت انتقال پیام و صمیمیت خاص آن به دریچهای برای ارتباط جمعی تبدیل شود و نقشآفرینی خاص خود را در عرصه گفتمانسازی داشته باشد.
بیتردید رادیو اربعین با آسیبشناسی برنامههای خود در گذشته و برنامهریزی جامع و دقیق تلاش دارد با بسیج تمام ظرفیتهای ملی در عرصههای مختلف و بهرهگیری موثرتر از ظرفیتهای هنری و آموزههای انسانساز حسینی، آیینه تمامنمای زیباییهای اربعین حسینی باشد و با انعكاس عواطف خالصانه و همدلیهای عاشقانه زائران كربلای معلی همنوایی امت اسلامی با كاروان حسینی و آل الله را به تصویر بكشد.
با توجه به اهمیت مراسم آیینی ـ مذهبی در شكلدهی به سبك زندگی دینی و وجود پیامهای بینظیر انسانساز حسینی، امیدواریم راهاندازی رادیو اربعین منجر به تعمیق ایمان مذهبی و بصیرتافزایی مردم عزیزمان شود تا با تكیه به این سرمایه عظیم فرهنگی شاهد جامعهای پویا و الهامبخش باشیم.
رضا كوچكزاده
مدیر رادیو اربعین
مطالب مشابه