آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، جمعه شب در پنجمین همایش تجلیل از پیرغلامان و خادمین حسینی شهرستان كنگان با اشاره به عظمت حماسه حسینی گفت: چرا بعد از 1400 سال كه از حادثه كربلا می گذرد، هنوز ارادتمندان اهل بیت(ع)، بیرق های سیاه به رسم عزاداری بر افراشته می كنند، مگر چه اتفاقی افتاده است كه باید هر ساله این اتفاق تكرار شود و زن و مرد و پیر و جوان به عزاداری بپردازند، آیا نمی شود به جای عزاداری جلسات سخنرانی تشكیل دهیم.
نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری افزود: حقیقت امر این است كه حوادث گذشته نقش كلیدی در سرنوشت آینده جامعه دارد، حادثه ای مانند عاشورا كه از مهمترین حوادث تاریخ اسلام و همچنین بشریت است، مطمئنا نقش آفرین و تاثیرگزار در سرنوشت حال و آینده ما است.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: فلسفه ای كه امامان ما دستور داده اند، نسبت به احیاء حادثه عاشورا خیلی عجیب است، آنها دستور داده اند در مراسم عزاداری حسین بن علی(ع) گریه كنید، شاعران شعر بسرایند و تعبیرات فراوانی از این دست كه تعبیرات كوچكی نیست.
وی ادامه داد: عزاداری برای امام حسین(ع) یك پیام روشن دارد و آن این است كه اگر ما آن روز نبودیم كه یار امام باشیم، امروز با فریادمان، با مرثیه سرایی و با عزاداریمان نفرین همه ظالمان و ستمگران تاریخ را نفرین می كنیم.
آیت الله حسینی بوشهری، پیام روشن عزاداری را مبارزه علیه ستمگران و علیه هر كسی كه بخواهد به جامعه ای و ملتی ظلم کند، دانست و افزود: موقعی كه عزاداری می كنیم، یعنی ملتی زنده هستیم و با شور و شعور از كربلا تا امروز، حركت حسین بن علی(ع) را امتداد می بخشیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: در عزاداری اهل بیت(ع) باید توجه داشته باشیم كه حادثه عاشورا چند نكته كلیدی دارد كه باید به آن مداحان و مرثیه سرایان توجه كنند.
وی، اولین نکته را شناخت از عاشورا و ائمه اطهار(ع) عنوان کرد و گفت: در اشعاری كه می سرایید باید معرفت مردم را نسبت به اهل بیت(ع) بالا ببرید؛ همچنین باید محبت اهل بیت را در مردم زنده كنید و مهمترین نكته این است كه باید زندگی ما نیز رنگ حسینی پیدا كند.
امام جمعه قم ادامه داد: اگر از وفای به عهد بگوییم و وفای به عهد در زندگی ما نباشد، از ام البنین(س) بگوییم در حالی كه ایشان از امام زمانش تبعیت كرد؛ اگز تبعیت از امام زمان(عج) در وجودمان نباشد و به آنها توجه نكنیم و همچنین ندانیم كه هشت سال دفاع مقدس كربلایی دیگری بود كه در انقلاب اسلامی ما پدیدار شد، به نكات مهم حادثه عاشورا توجه نكرده ایم و واقعیت ها را بیان نكرده ایم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: امروز ما در مقابل دشمنانمان امام و پیشوا داریم و رهبر عزیز و فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای پیشوای كربلای امروز ما است.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه افزود: مداحان و سخنوران ما همان طور كه روی مسئله عترت تكیه می كنند، باید روی مسئله قرآن كریم هم در مجالس عزاداری تكیه كنند و مجالس و محافل ما باید بُعد معرفتی هم داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: باید بعد از دهه محرم با افزایش معرفت دینی، احساس كنیم كه جامعه به سبك زندگی اهل بیت(ع) نزدیك شده است.
مطالب مشابه