پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403

23 شهریور 1395

ذوالفقاری در نشست خبری به مناسبت مراسم اربعین: صدور ویزا در ۴ مرکز از یک هفته قبل آغاز شده/مدت اعتبار ویزا ۲۰ روز است

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه مسئول اصلی امنیت زائران از مرز ایران به عراق طرف عراقی است گفت: دولت عراق برای امنیت کل زائران که نزدیک به 20 میلیون نفرند برنامه وسیعی دارد.


حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور ظهر امروز در نشست خبری برای تشریح آخرین برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته نسبت به برگزاری مراسم اربعین حسینی که در وزارت کشور برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: در خصوص مشکلات ورود و خروج از مرز دو کار در دستور کار است، ابتدا ایجاد مرز کمکی در منطقه غرب در منطقه سومار-مندلی است که البته نیاز به یکسری زیرساخت ها دارد.

وی افزود: همچنین تلاش می‌کنیم استان‌های مرزی را به سمت مرزهای جنوبی یعنی چزابه و شلمچه سوق دهیم تا فشار بر روی مرز مهران کم شود.

معاون امنیتی وزیر کشور تأکید کرد: مسئول اصلی امنیت زائران از مرز ایران به سمت عراق، طرف عراقی است.

ذوالفقاری ادامه داد: دولت عراق برای امنیت کل زائران که نزدیک به 20 میلیون می‌شود، برنامه وسیعی دارد، البته ما نیز کمیته امنیتی در ستاد عراق زیر نظر سفیرمان را داریم که جلسات مشترکی با مسئولین عراقی دارند.

معاون امنیتی وزیر کشور در ادامه این نشست با بیان اینکه صدور ویزا برای مراسم اربعین در 4 مرکز از جمله سفارت عراق در تهران، کنسولگری های خراسان رضوی، کرمانشاه و خوزستان از یک هفته قبل آغاز شده و تا دو روز مانده به مراسم اربعین ادامه خواهد داشت، گفت: همچنین از 10 تا 15 مهر نیز با حضور افرادی از کشور عراق در 12 نقطه از کشور صدور ویزا شروع می‌شود.

ذوالفقاری پیرامون بیمه زائران اربعین نیز تصریح کرد: کسانی که درخواست ویزا را انجام می‌دهند باید درخصوص بیمه نیز همین کار را انجام دهند تا همگان بیمه شوند.

وی تأکید کرد: 25 هزار تومان حق بیمه است که سهم خدمات درمانی سرپایی 5 هزار تومان و سهم خدمات درمانی، بیمارستانی و بستری و فوت 19900 تومان برآورد شده است.

وی ادامه داد: تلاش کردیم هزینه ویزا را کاهش دهیم ولی طرف عراقی موافقت نکرد و الان همان 40 دلاری است که در سایر ایام بوده و مدت اعتبار ویزا 20 روز است که کل اعتبار ویزاها از اول تا پایان ماه صفر است.

ذوالفقاری با بیان اینکه برای رفع اشکالاتی که در سالهای گذشته درخصوص سفر اربعین داشتیم، 14 جلسه در ستاد مرکزی اربعین برگزار شد، همچنین 53 جلسه هم کمیته های مرکزی داشتند، گفت: در همین خصوص اصلاحاتی در ساختار اداری اربعین انجام دادیم، کمیته زیرساخت ها را مستقل کردیم، کمیته خدمات شهری با مسئولیت شهرداری تهران ایجاد شد، همچنین کمیته اعزام از اسکان و تغذیه جدا شد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی بیان کرد: اتباع خارجی در ایران که در سال قبل بدلیل اینکه مدارکشان مورد قبول سفارت عراق قرار نگرفت برایشان ویزا صادر نشد و غیر مجاز وارد عراق شدند. همچنین توافق شد کسانی که در داخل ایران دارای مجوز اقامت هستند بر مبنای آن ویزا صادر شود.

وی افزود: امسال تلاش میشود تعداد بیشتری دستگاه خودپرداز (ATM) در عراق نصب شود تا خدمات بیشتری ارائه شود، در این خصوص تعدادی از بانک ها اعلام آمادگی کرده اند و البته توصیه میشود افراد به اندازه کافی وجه نقد همراه خود داشته باشند.

معاون امنیتی وزیر کشور تأکید کرد: از هرگونه ورود افراد بدون داشتن ویزا به عراق جلوگیری میشود و ما نیز هیچ حمایت کنسولی برای افرادی که غیرقانونی به عراق میروند، نخواهیم داشت.

ذوالفقاری با اشاره به موضوع بیمه زائران نیز گفت: به منظور بیمه زائران برای فوت عادی 15 میلیون تومان، خدمات بیمارستانی در عراق 15 میلیون تومان، خدمات درمانی سرپایی نیز تا یک میلیون تومان درنظر گرفته شده است.

وی پیرامون ویزای لیستی و گروهی گفت: در گذشته افرادی که بصورت لیستی ویزا دریافت کرده بودند، در مرز به مشکل میخوردند.

معاون امنیتی وزیر کشور ادامه داد: با دولت عراق توافق شد برای آن تعداد افرادی که بصورت لیستی ویزا صادر شده، حتما یک برگ به همه اعضا با هولوگرام داده شود تا دیگر مشکلات گذشته ایجاد نشود، توصیه میکنیم مردم بصورت کاروانی اعزام شوند چرا که برای افرادی که بصورت انفرادی اعزام میشوند، مشکلات بسیاری داریم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی همچنین گفت: قول اولیه ای که از مسئولین عراقی صادر شده این است که سیستم کنترل ویزا بین پلیس جمهوری اسلامی و عراق متصل و لینک شود که وقتی ما کنترل ویزا را صورت دادیم، در سیستم عراق نیز ثبت شود و بالعکس.

ذوالفقاری ادامه داد: بهترین گزینه این بود که مرز خسروی را فعال کنیم اما بدلایل امنیتی و مکاتباتی که صورت گرفت، تصمیم بر این شد که دراین خصوص ریسک صورت نگیرد، مسئولین عراقی با مرز سومار-مندلی موافقت کردند و اعلام کردند نگرانی های مارا رفع میکنند، البته فعلا اینگونه نیست که حجم بالایی از زائران از این مرز عبور کنند.

وی پیرامون امنیت زائران در عراق نیز گفت: ما به عراق چه در حوزه امنیت و چه خدمات، کمک ارائه میدهیم اما اصل مسئولیت برعهده دولت عراق است، چنانچه عراق از ما کمک بخواهد، در کنار کمک های مستشاری و میدانی، موارد دیگر درخصوص امنیت اربعین را نیز تأمین می‌کنیم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی بیان کرد: ما سه مرز چزابه، شلمچه و مهران و مرز کمکی سومار را داریم، مرز هوایی را هم داریم، مرز دریایی از طریق اروند رود نیز وجود دارد که تردد در آن کم است البته توصیه اول ما به زائران استفاده از مرزهای جنوبی یعنی چزابه و شلمچه است.

ذوالفقاری در پایان خاطرنشان کرد: مسئول ستاد اطلاع رسانی اربعین، صداوسیما است و مسئولین کمیته ها باید در حوزه مسئولیت خودشان اطلاع رسانی کنند چراکه در سال گذشته در این خصوص با مشکلاتی روبرو شدیم.

 

منبع: فارس