حجتالاسلام مسعود حاج ابراهیمی در جلسه كارگروه یاوران معنوی اربعین حسینی استان كرمان اظهار داشت: وظیفه ما آمادهسازی و مرتب كردن زیرساختها برای همه امور اجرایی و فرهنگی در این مراسم باشكوه است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه مراسم اربعین یك جریان مردمی است و دولتی نشود تاكید كرد: هدف ما كمك به میزبانی مردم عراق است.
مسئول كارگروه یاوران معنوی اربعین كشور با اشاره به اینكه برخورد خالصانه مردم عراق با زائران سبب شده تا میلیونها انسان از سراسر دنیا در این مراسم شركت كنند گفت: باید در این مراسم به حاكمیت دولت عراق احترام گذاشت و فارغ از همه امكانات مادی در بحث فرهنگی زائران ما آموزشهای لازم را ببینند.
وی با بیان اینكه آموزش زایران از مبدا در سطح عمومی وظیفه كارگروه یاوران معنوی اربعین است افزود: 50 هزار روحانی در كشور برای بحث آموزش زائران اربعین، آموزشهای لازم را میبینند و قرار است مباحث فرهنگی اربعین را انتقال دهند.
حاجابراهیمی با اشاره به اینكه اگر قرار است اتفاق فرهنگی خوبی در این ایام اتفاق بیافتد باید زیرساختهای فرهنگی آن ایجاد شود خاطرنشان كرد: مردم باید بدانند كه چه جریان عظیمی در حال اتفاق است و جریان امام حسین (ع) جریان تشنگی است.
وی با بیان اینكه متاسفانه زیرساختهای فرهنگی لازم برای این رویداد در كشور مورد اهمیت قرار نگرفته است گفت: سال گذشته تقریبا دو میلیون زائر از ایران در مراسم اربعین در عراق حضور یافتند كه حدود یك میلیون و 300 هزار نفر از آنها دارای ویزا و در سامانه سما ثبت نام كردند.
مسئول كارگروه یاوران معنوی اربعین كشور با اشاره به اینكه ثبتنام در این سامانه به برنامهریزی در همه زمینههای اجرایی و فرهنگی برای زائران كمك میكند افزود: امسال قرار است برای ورود و خروج زائرین یك مرز دیگر باز شود كه این موضوع بستگی به همكاری زائرین در بحث ثبتنام دارد.
وی با بیان اینكه بارها بر مشكلآفرینی حضور خانمها در این مراسم تاكید كردیم تصریح كرد: این یك معضل است و تنها گم شدن خانمها در عراق جدای از هر اتفاق دیگر بسیار مشكل آفرین است و روحانیون باید در بین مردم این موضوع را تشریح كنند و این صحبتها بر اثر اتفاقاتی كه افتاده و ما شاهد بودیم.
حاج ابراهیمی با بیان اینكه سفر زیارتی امام حسین (ع) یك سفر معنوی است گفت: عظمت این سفر و زیارت اربعین را برای مردم تبیین كنید تا بدانند اصل حضور در عراق زیارت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.
وی با اشاره به اینكه مجوز ایجاد موكب تا نقطه صفر مرزی در داخل كشور بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی است افزود: هیچ ارگان و نهادی نمیتواند از اسم خودش در عراق كمكرسانی كند و این ممنوع است هر چند كه باید از ظرفیت ارگانها و نهادها در بخشهای مختلف استفاده شود.
مسئول كارگروه یاوران معنوی اربعین كشور با بیان اینكه موكبها در سه بخش خدماتی، فرهنگی و خدماتی فرهنگی ایجاد میشوند گفت: پیوست فرهنگی باید با ظرافت و دقت انجام شود و از سوءاستفاده برخی افراد معاند جلوگیری كرد.
وی با اشاره به اینكه در سال گذشته بالغ بر 300 هزار نفر در شب اربعین از عراق برگشتند اظهار داشت: متاسفانه خدمات برای زائرین در بعد از اربعین مناسب نیست و حجم عظیم مردم پس از اربعین در هنگام ورود به كشور با مشكلات زیادی روبهرو میشود.
مطالب مشابه