سید علی مرعشی، رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با تأكید بر اینكه مسئله نظارت بر بهداشت هتلهای زائران ایرانی در عتبات عالیات بر عهده مركز پزشكی است، گفت: بررسی ایمنی هتلها بر اساس قرارداد هتل با سازمان حج و زیارت است.
وی در ادامه از پیشرفت شرایط بهداشتی هتلهای عراق سخن گفت و اظهار كرد: همان فرمولی كه برای بحث درجهبندی هتلها در عمره و حج اجرا میشد، اكنون برای هتلهای كربلا و نجف اجرا میشود اما باید قبول كنیم كه شرایط هتلهای عتبات با هتلهای مكه و مدینه به كلی متفاوت است. یعنی هتل درجه یك عراق معادل هتل درجه یك در مدینه نیست در نتیجه درجهبندیها باید بر اساس رتبهبندی خود عراق صورت گیرد.
مرعشی به مسئله قیمت تمام شده رزرو هتلها در عراق نیز اشاره و اظهار كرد: ما باید شرایط را برای زائرانی كه میخواهند با هزینههای كمتری به عتبات مشرف شوند نیز فراهم كنیم وقتی كه هتلهای درجه بالایی را به نسبت شرایط عراق انتخاب میكنیم قیمت تمام شده افزایش پیدا میكند و زائرانی كه خواسته آنها قیمتهای كم است امكان تشرف را نخواهند داشت بنابراین باید تنوع هتلی و تنوع سرویسها را داشته باشیم تا همه گونه متقاضی قدرت انتخاب داشته باشند.
بدون در نظر گرفتن قیمت هتلها، مسائل بهداشتی رعایت میشود
وی با تأكید بر اینكه حتی در پایینترین هتلهای در نظر گرفته شده برای زائران ایرانی مسئله بهداشت مورد توجه قرار دارد و رعایت میشود، گفت: داشتن سرویس بهداشتی مناسب، شامپو، صابون، دستمالكاغذی، مواد غذایی سالم و ... در همه هتلهایی كه زائران ایرانی در آنها اسكان دارند فراهم است. اما از نظر سطح بندی عمومی هتلها، تختها، اتاقها، فضای ظاهری، تهویه و ... هتلها با هم متفاوت هستند.
بیماریها و بیماران در عتبات افزایش نیافته است
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت در ادامه به تحلیل وضعیت سلامتی زائران ایرانی در عتبات پرداخت و گفت: مراجعه زائران ایرانی به مراكز درمانی افزایش چشمگیری نسبت به سالهای قبل نداشته است و بیماریها نیز افزایش پیدا نكرده و بیماریهای معمول هر فصل عموماً بروز میكند.
وی ادامه داد: در فصل تابستان گرمازدگیها كمی بیشتر میشود و گاهی اوقات تیكهای حادی را در بیماریها میبینیم مثلاً در یك دوره ممكن است بیماریهای گوارشی بیشتر باشد اما این گذرا است و بیماریها به روال عادی خود باز میگردد.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت به نحوه پرداخت هزینههای درمانی زائران در عتبات عالیات نیز اشاره كرد و گفت: كاروانهای تحت نظارت سازمان حج و زیارت به صورت رایگان در درمانگاههای هلال احمر مداوا میشوند چرا كه هزینه آنها توسط سازمان حج و زیارت پرداخت شده است اما زائران كاروانهای آزاد باید هزینه درمان خود را به صورت نقد پرداخت كنند.
وی افزود: زائران آزادبر به نسبت زائرانی كه با شمسا مشرف میشوند ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر است. اما زائران آزادبر مراجعه كمتری به درمانگاهها دارند و حدود ۷۰ درصد مراجعات به درمانگاهها توسط زائران شركت شمسا صورت میگیرد و در كل مراجعات زائران در شهرهای نجف، كربلا، كاظمین و سامرا به درمانگاههای هلال احمر جمعاً روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر است.
مرعشی در خصوص دلیل مراجعه بیشتر زائران اعزامی از طریق شركت شمسا به درمانگاههای هلال احمر گفت: چون مراجعه زائران اعزامی از طریق شمسا به درمانگاهها رایگان است، مراجعه آنها نیز بیشتر است، اما سایر زائران باید هزینه هر مراجعه را پرداخت كنند البته قیمت دارو و سایر خدمات درمانی برای این زائران بر اساس تعرفههای داخل كشور است.
مطالب مشابه