حجت الاسلام والمسلمین منجزی، مسئول روابط عمومی دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در كربلای معلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج با اشاره به فعالیتهای ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات به طور رسمی كار خود را از سال 85 آغاز كرد و در همه شهرستانها و استانها دفتری به نام دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات وجود دارد.
وی افزود: اعتاب مقدسه از جهت ساختمان و طرح توسعه در گذشته بسیار فقیر بود و باید كارهای عمیق و طولانی مدت انجام می شد؛ نوع سازه هایی كه در حرم های مطهر داریم، شاید نزدیك به 500 سال قبل باشد و مرمت و بازسازی آنها امر لازمی است.
مسئول روابط عمومی دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در كربلای معلی عنوان كرد: باید این بناها مقاوم سازی شود، لذا كار تخصصی و مهندسی دقیقی صورت گرفت، با میدان وسیع كاری مواجه بودیم،
برای این كار نیاز به پشتوانه مالی سنگینی بود، در راستای این هدف ستاد بازسازی هیچ گونه بودجه خاصی از دولت یا مراكز شبه دولتی ندارد و تكیه گاه آن به كمك های مردمی و شیعیان است.
حجت الاسلام منجزی گفت: كسانی كه سالها پیش به عتبات مشرف شده بودند، امروز وقتی مشرف می شوند، معتقد هستند در بناهای حرم های اعتباب مقدسه یك تحول 100 درصدی صورت گرفته است.
مسئول روابط عمومی دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در كربلای معلی افزود: از سوی اعتباب مقدسه زمین در اختیار ستاد قرار می گیرد، اما عملیات اجرایی و پروژه ها به عهده ستاد است، طرح توسعه كربلای معلا 38 هكتار است و اكنون 5.5 هكتار آن به صحن عقیله بنی هاشم اختصاص یافته است.
وی گفت: امروز در كربلا دو پروزه بزرگ ساخت صحن عقیله بنی هاشم و ترفیع گنبد حرم سید الشهدا(علیه السلام) به عنوان مهمترین طرح های ستاد در حال پیگیری و انجام است.
حجت الاسلام منجزی با بیان اینكه دورنمای اهداف ستاد برای آینده است، گفت: در ایام عرفه و اربعین یا دهه آخر صفر، سیل عظیمی از جمعیت به كربلا مشرف می شوند؛ این جمعیت نیاز به تداركات و امكانات دارد، یك سری فعالیتهای ستاد بازسازی برای تأمین این امكانات است.
مسئول روابط عمومی دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در كربلای معلی با بیان اینكه ساخت بیمارستان یكی از فعالیتهای ستاد است، گفت: به طور نمونه در میلاد امام سجاد(علیه السلام) بیمارستان فوق تخصصی و 120 تختخوابی امام سجاد در كربلا افتتاح شد، در این بیمارستان دستگاه های روز دنیا به كار گرفته شد.
وی با اشاره به توجه مردم به بازسازی عتبات گفت: تا به امروز مردم پشتیبانی بسیار خوبی داشته اند و عشق و علاقه آنها به اهل بیت(علیهم السلام) موجب شده تا مردم از ما بخواهند در اعتباب مقدسه بهترین مصالح استفاده شود؛ در ستاد بازسازی بر این مسئله تأكید می شود كه به گونه ای باید بناها ساخته شود كه حداقل 500 سال از آن استفاده شود.
مسئول روابط عمومی دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در كربلای معلی گفت: راههای مختلفی برای كمك رسانی مردم پیش بینی كردهایم. ستاد در شهرهای مقدس سامرا، نجف، كاظمین و كربلا دفتر نمایندگی دارد كه نذورات مردمی را دریافت میكنند. در ایران هم شماره حساب 110 همه بانكهای دولتی مربوط به ستاد بازسازی عتبات عالیات است كه آماده دریافت كمكهای نقدی مردم است. علاوه بر این ستاد ما در تمامی شهرستانها دفتر نمایندگی دارد كه مردم میتوانند به این مراكز نیز مراجعه كنند.
حجت الاسلام منجزی اظهار كرد: كربلای معلی به واسطه جاذبه عشقی كه برای شیعیان و غیرشیعیان دارد، باید طرح توسعه داشته باشد، حج عظیم زوار اربعین را هر ساله شاهد هستیم، در این ایام باید كربلا این آمادگی را داشته باشد؛ شبستان های متعددی باید ساخته شود تا زائران را در خود جای دهد، علاوه بر آن نیاز به زائرسراها و سالن اجتماعات و مراكز درمانی متعدد است.
مسئول روابط عمومی دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در كربلای معلی با بیان اینكه ستاد بازسازی عتبات در قلوب مردم عراق جای دارد، گفت: امروز پیوند عمیق و اعتماد متقابلی بین ایران و عراق به واسطه ستاد بازسازی صورت گرفته است، مخصوصات بعد از حمله تكفیریها و اقدامات اعتماد ساز و سازنده ستاد بازسازی، این اعتماد بیشتر شده است.
وی در پایان این گفت و گو اظهار كرد: مردم عراق ستاد بازسازی را به عنوان یكی از اعضای كشور خود می شناسند و ستاد هركجا كه در اعتاب مقدسه وارد شده موفقیتهای بزرگی داشته است و بزرگترین موفقیت برای ستاد، اعتماد مردم عراق به آن است.
مطالب مشابه